1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Indicatie servicebeurt resetten SEAT Ibiza 6J

Discussie in 'Overige elektronisch' gestart door Maik, 30 jan 2016.

 1. Ik lees nog wel eens dat er bij de dealer (niet-SEAT) vergeten is de service service interval melding te resetten of er juist mee om te gaan. Onderstaand een antwoord uit het instructieboekje van de SEAT Ibiza 6J.

  //

  Bij SEAT wordt een onderscheid gemaakt tussen servicebeurten met motorolieverversing (bv. de onderhoudsservice) en servicebeurten zonder motorolieverversing (bv. de inspectieservice). De service-intervalindicatie verstrekt alleen maar inlichtingen over de data van de servicebeurten waarbij de motorolie ververst wordt. De data van de overige servicebeurten (bv. de Controleservice of vervanging van de remvloeistof) worden getoond op de sticker in de stijl van het portier of in het Onderhoudsprogramma. In wagens met Service-intervallen volgens de tijd of de kilometerstand zijn de service-intervallen reeds vooraf ingesteld. In wagens met Service-intervallen van lange duur ("LongLife") worden de intervallen afzonderlijk bepaald. Dankzij de technische vooruitgang kunnen de service-intervallen aanzienlijk worden verlengd. Met de LongLife Service introduceert SEAT een technologie waarmee u slechts olie hoeft te verversen wanneer dit echt nodig is. Om deze interval te berekenen (max. twee jaar), moet ook rekening gehouden worden met de gebruiksomstandigheden van de wagen en de individuele rijstijl. De aankondiging van de servicebeurt verschijnt steeds minder dan 20 dagen vóór de berekende datum voor de overeenkomstige service. De kilometerstand wordt altijd afgerond op 100 km en de tijd op hele dagen. Het actuele servicebericht kan niet geraadpleegd worden tot 500 km na de laatste service. Tot die tijd verschijnen er slechts streepjes op het display.

  Serviceherinnering
  Wanneer binnenkort een servicebeurt dient plaats te vinden, verschijnt een serviceherinnering wanneer het contact wordt ingeschakeld. Op het display van het instrumentenpaneel verschijnt het "symbool van de steeksleutel", de weergave "km" en een kloksymbool met het aantal overblijvende dagen tot de volgende servicebeurt. Het weergegeven cijfer komt overeen met het aantal kilometers dat men nog kan afleggen tot de volgende servicebeurt. Na enkele seconden verandert het weergavetype. Er verschijnt een "klok-symbool" en het aantal dagen tot de komende servicebeurt.

  Service
  Wanneer de datum van de servicebeurt bereikt wordt, klinkt een akoestisch signaal bij het inschakelen van het contact, knippert het symbool van de "steeksleutel" enkele seconden en verschijnt de vaste melding SERVICE. Indien de servicebeurt niet uitgevoerd wordt, wordt de afgelegde afstand en tijd na de waarschuwing SERVICE getoond op het instrumentenpaneel. Servicemelding raadplegen Wanneer het contact is ingeschakeld, de motor niet draait en de wagen stilstaat, kan de actuele service-melding geraadpleegd worden:

  ● Druk verschillende malen op de toets 0.0/SET van het instrumentenpaneel tot het symbool van de "steeksleutel" verschijnt.

  Wanneer de servicebeurt reeds plaats had moeten vinden, wordt dit door een minteken voor de kilometer- of dagaanduiding aangegeven.

  Terugzetten van de service-intervalindicatie
  Als de servicebeurt niet door een SEAT-specialist is uitgevoerd, moet de service-intervalindicatie als volgt worden teruggezet:

  ● contact uitschakelen.
  ● Knop 0.0/SET ingedrukt houden.
  ● Contact opnieuw inschakelen.
  ● Toets 0.0 / SET loslaten en toets (twee vensters) binnen 20 seconden indrukken.

  De indicatie mag niet teruggezet worden tussen de service-intervallen, aangezien dit kan leiden tot een verkeerde weergave. Indien de indicatie handmatig teruggezet wordt, zal het volgende serviceinterval na 15.000 km of een jaar weergegeven worden en niet afzonderlijk worden berekend.

  Let op
  Bij wagens met LongLife Service waarvan de accu gedurende langere tijd losgekoppeld is geweest, kan het aantal dagen tot de volgende servicebeurt niet berekend worden. Om die reden kunnen de indicaties van de servicemeldingen verkeerd zijn. In dat geval dient rekening gehouden te worden met de maximaal toegestane onderhoudsintervallen.
   
 2. Google AdSense Advertenties  Word om alle Google Adsense reclame te verbergen.

Deel Deze Pagina